Festival, drugič

Z velikim ponosom napovedujemo drugo edicijo festivala ŠtudenTeater, ki je že lani požel uspehe, zanimanje za delo pa tudi letos ni upadlo.

Izkušnje, ki smo si jih nabrali v prvem letu smo uspešno umestili v letošnjo produkcijo, vsekakor pa koncept ŠtudenTeatra ostaja enak: sodobno avtorsko gledališče, ki nastaja s skupinskim delom s pomočjo profesionalnega mentorja, ki je bolj kot vodja skupine v vlogi občasnega zunanjega strokovnega svetovalca skupine.

Štiri avtorske predstave, nastale v letošnji izvedbi Študenteatra, dokazujejo, da za ustvarjalnost ni meja, če so zagotovljeni vsaj najosnovnejši pogoji za delo, ter potihem napovedujejo, da bo projekt živel še naprej, z nekaj sreče celo s podružnicami izven meja ljubljanske obvoznice.

7./ob 17h

Otvoritev festivala

7./ob 17h
8./ob 18:30

Pod uro

Prizori iz lajfa, lajf v prizorih. Dobimo se pod uro!

Avtorji predstave, režija in igra: Brina Fekonja, Domen Blatnik, Jera Krečič, Maja Kelemen, Nina Milavec, Lea Cafuta Maček in Domen Novak
Scenografija: Brina Fekonja

Mentorica: Tjaša Črnigoj

7./ob 18:30
9./ob 20h

Ventil

V podzemnem baru na koncu mesta se zbirajo ljudje, ki iščejo odgovore v razkoraku med individualnim doživljanjem življenja in objektivno realnostjo.

Avtorji predstave, režija in igra: Ita Weber, Maja Drnovšek, Nika Manevski, Jan Slapar, Mariah Stranščak, Laura Krajnc in Sven Horvat

Mentor: Jure Novak

7./ob 20h
8./ob 17h

Une druge tri sestre

Trem sestram, ki se namesto z ruskimi vojaki raje spogledujejo z Marxom, posodo in zobnimi ščetkami, se pokvari pomivalni stroj.

Režija: Zala Mojca Jerman Kuželički, Tanja Srednik, Gaja Vudrag in Katarina Černe
Igrajo: Zala Mojca Jerman Kuželički, Tanja Srednik in Gaja Vudrag

Mentorica: Nina Šorak

8./ob 20h
9./ob 18:30

Kopalniška 3

Zgodbe treh oseb v trenutku, ko so se te znašle same s seboj, prisiljene prisluhniti svojim pravim mislim, svojemu pravemu jazu.

Režija: Helena Šukljan
Igrajo: Tina Matić, Katarina Rus in Kaja Brina Uršič

Mentor: Vito Weis

Festivalska ekipa in produkcija

Umetniško vodstvo in koordinacija projekta: Matjaž Šmalc, Inga Remeta, Marko Bratuš (k.g.)

Festivalska tehnika: Martin Lovšin, Grega Mohorčič, Klemen Švikart

Izvršna produkcija: Inga Remeta

Glej, stiki z javnostmi: Jure Novak
JSKD, stiki z javnostmi: Maja Čepin Čander

Fotograf: Borut Bučinel

www.glej.si
www.jskd.si

Festival organizirata: Gledališče Glej in Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

ŠtudenTeater

ŠtudenTeater 2.0!

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Gledališče Glej Ljubljana, Moment Maribor, GT22 Maribor in Center mladih Koper vabijo vse gledališke ustvarjalce, praviloma stare med 18 in 30 let, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 2.0!

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin. Vsaka skupina bo dobila mentorja, ki pa ne bo deloval kot režiser, temveč kot nekdo, ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in jim pomagal pri študijskem procesu.

Cilj projekta je, da skupine razvijejo svojo lastno gledališko poetiko in jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Če je to ŠtudenTeater 2.0 – a je obstajal tudi ŠtudenTeater 1.0?

O predstavah: http://glej.si/dogodki/drugi-dogodki/131/1387

Festivalski utrip: https://www.youtube.com/watch?v=JxFLC3Us5Xg

Kdo se lahko prijavi?

K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 – 30 let. Študentski status ni pogoj. Prijavijo se lahko posamezniki kot tudi že delujoče skupine.

Kako bo potekalo delo?

Vsi prijavljeni se bomo zbrali na vikend delavnici 22. in 23. oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike avtorskega gledališča, režije in igre. Hkrati se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov/časa sestavili skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta, pri samem procesu študija in pri oblikovanju predstave. Vaje bodo potekale po dogovoru, točen urnik si bo skupina sestavila sama. Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in Mariboru v marcu oz. aprilu 2017.

Kje bodo potekale vaje?

Vaje bodo potekale v prostorih Gledališča Glej in v prostorih JSKD v Ljubljani, v prostorih GT22 in prostorih JSKD v Mariboru ter v prostorih Centra mladih v Kopru.

Kaj nudimo?

Gledališče Glej, KUD Moment, GT22, Center mladih Koper in JSKD bodo izvedli uvodne delavnice, zagotovili mentorje, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?

Resnost, zanesljivost, želja po ustvarjanju.
Kotizacija za sodelujoče je 50 EUR.

Kako se prijavim?

Izpolni prijavnico, ki jo najdeš na https://goo.gl/forms/kL9K3S0A2ukW37222.

Prijave zbiramo do srede, 12. oktobra 2016 oz. do zapolnitve prostih mest.

Kako bomo začeli?

Prvo srečanje vseh sodelujočih bo 22. oktobra zjutraj na delavnici. Delavnica bo načeloma potekala v soboto, 22.10. in nedeljo, 23.10. od 9.00 – 17.00. Točen program in lokacijo delavnice bomo sporočili naknadno.

Informacije in prijave za delavnice: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.

Rok prijave: 12. oktober 2016

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Kontaktni osebi: tel.: 01 24 10 511 (Matjaž Šmalc), 01 24 10 523 (Jan Pirnat), faks: 01 24 10 510,
e-mail: matjaz.smalc@jskd.si, franci.cotman@jskd.si

Prijavnice, ki jo najdete na spletni povezavi https://goo.gl/forms/kL9K3S0A2ukW37222 sprejemamo do zaključka prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.