Predstave

Kreativni proces in koreografija: Red Cabaret
Oblikovanje svetlobe in prostora: Tomaž Štrucelj, Red Cabaret
Kostumi: Red Cabaret, Atelier Indevin
Maska: Tinka Pobalinka
Tehnični direktor: Neža Trobec
Fotografija: Sunčan Stone
Produkcija : Red Cabaret, G-Spot, Društvo za ustvarjalno vzpodbujanje trajnostnega razvoja
V sodelovanju z: Gledališče Glej

Znoj, gola bedra, vznemirjenost, bleščice, užitek in razvrat; obračun z vsem banalnim in prepovedanim. Lesketajoča  atmosfera s prahom prekritega poželenja, ki zapleše na glasbo pariških prostitutk in nemških div.

»Nova burleska« je zvrst klubskega gledališča, ki se ponovno uveljavlja kot alternativa klasičnemu in sodobnemu gledališču. Od gledalca  ne zahteva kode zadržanosti, mentalnosti in spodobnosti, temveč ga lovi za njegov instinkt in podzavestno željo po novem, drugačnem in dražljivem. Nova burleska prodira v Evropo kot vrsta novega nočnega klubskega gledališča, kjer glamur in »trash«  nastopita v vseh žanrih in stilih.

»Rdeči Kabaret« je predstava, ki je zvabila gledališče v nočni bar; je spektakel ekstravagantnih kartistk, plesalk in igralcev. Z izurjenim jezikom, mehkimi boki, nesramno poezijo in nagajivim dialogom vas bojo zabavali in vas zavajali: Maroo, Foxy Lady, Gretschen, Lady Scarlett, The Flying Cumbags in The Silver Ladyies.

Skupina »Rdeči Cabaret«, ki izvaja vsakič z nova novo predstavo so medsebojno zaljubljeni posamezniki, ki so na podlagi uspešnega sodelovanja v preteklosti uspeli formirati odprto, konfuzno a trdno jedro. Prežarčeni so z idejo igre in eksibicionizma, provokacije in stimulacije; odložili so formo in kodo klasičnih uprizoritvenih žanrov in odmrznili slovensko gledališko sceno.

Ne zamudite spogledovanja s tabuji, politično nekorektnostjo in malimi travmami poročenih mož in zapuščenih žensk. Razdevičite noč z nami, zaigrajte na ščegetave strune življenja!

Foto galerija

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.