Predstave

Mojster plesa Eko Supriyanto se posveča preiskovanju vpliva javanskih plesov na sodobne plese, sodelovanju tradicije in sodobne pop kulture in filma ter medkulturnim vplivom. V predstavi Arca Renza: trda.stanja (22. 4. ob 21. uri v Kinu Šiška) se tako spoprijema s časovnimi in prostorskimi principi, ki so tuji javanski kulturni ekvilibristiki, Melanie Lane, ki je poljavanskega rodu, pa išče trden svet plesnih načel in arhitektur, medtem ko se ji tla pod nogami dobesedno tresejo.

Eko je globoko zavezan raziskovanju, predanosti in kreativnosti, plesnim besediščem novih jezikov, učenim in umetniškim transformacijam. S svojimi medkulturnimi nagoni, ki koreninijo v njegovem rojstnem Kalimantanu/Borneu in v ljudskemu plesu magelang, kombiniranimi z njegovo predelavo klasičnega/dvorskega javanskega plesa, se podaja na povsem novo področje: k učenju in rasti na podlagi tradicionalnih vrednot ob hkratni odprtosti za neposredno vpletanje sodobnih stvarnosti.

Udeležence delavnice bo seznanil s tradicionalnimi javanskimi plesi in z njihovo povezavo z zahodnimi plesnimi trendi.

Ciljno občinstvo: dobrodošli vsi, plesno predznanje ni potrebno. Kapaciteta: največ 10 udeležencev. Prijave: exodos@exodos.si. Brezplačno.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.