Predstave

Umetnik, performer, spekulativni oblikovalec Choy Ka Fai išče navdih pri zgodovinskih pripovedih in futurističnih spekulacijah, kot raziskovalec pa pogosto izhaja iz želje po razumevanju stanj človeškega telesa – spominov, vplivov in pojmovne fantazije. Svoje zamisli spaja v zapletene zgodbe na presečišču umetnosti, oblikovanja in tehnologije.

V programu 18. Exodosa je njegov performans Pojem: plesna fikcija (20. 4. ob 20.30 v Cankarjevem domu), »reuprizoritev« koreografij plesnih legend, kot sta Pina Bausch in Tatsumi Hijikata. Digitalizirano bogastvo gibov iz zgodovine plesa na odru, v živo poustvarja eno samo telo, katerega premike digitalno stimulirajo video in forme, predvajane na platnu.

Na delavnici bo prikazal niz konkretnih primerov tehnike električnega spodbujanja živcev za koreografiranje umetno povzročenih mišičnih krčenj in raziskal nevrološka razmerja plesa. Udeleženci bodo imeli priložnost za interakcijo in raziskovanje različnih možnosti gibanja z zvokom, elektriko in možganskim valovanjem.

Ciljno občinstvo: dobrodošli so vsi, plesno predznanje ni potrebno. Kapaciteta: največ 10 udeležencev. Prijave: exodos@exodos.si. Brezplačno.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.