Predstave

Skupina Urnamo so umetniki Wamidh Al-Ameri, Wathiq Al-Ameri in Ali Al-Fatlawi, prijatelji že od otroštva. Pred leti so prebegnili iz Saddamovega Iraka. Njihova odisejada, ki težko da bi bila bolj pustolovska, se je po mnogih ovinkih končala v Švici.

»Zadnjih devet let naš navdih za delo izhaja iz iste temeljne misli. Vedno iščemo snov, ki jo lahko povežemo ali z drugim gradivom ali z določenim krajem, in ustvarimo različne podobe.

Zaradi drugačnih priložnosti in vsebin se performans razlikuje od ostalih umetniških del. Ker gre za veliko materiala, menjavanje prostora in časa ter neskončno tematskih možnosti, je vsaka uprizoritev na novo rojena in izrazna. Lahko je tudi monotona, če v ustvarjenih podobah ne občutimo nobenih predrugačevanj. Tovrstni pogledi na delo v drugih umetnostih niso mogoči.

Predstava mora biti v celoti zasnovana tako, da prikazuje podobe tukaj in zdaj, trenutne podobe, brez ubesedenja.

Tak je naš način dela: podobe, trenutki, spreminjanje, izginevanje iz prostora in ostajanje v spominu. Upamo, da pride tako tudi do občinstva. Cilj vsake podobe v performansu je, predstaviti našo temo. Gledalci jih prevajajo z občutji, ne z glavo. Možnost za čisto meditacijo ...«

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.