Predstave

Avtor in koreograf: Branko Potočan
Glasba: Mitja Vrhovnik Smrekar
Oblikovanje luči: Tomaž Štrucl
Produkcija: Cankarjev dom

V plesnem solu Branka Potočana Območje za pešce, metafori za cono, v kateri se lahko izognemo mestnemu vrvežu, je utrip urbanega življenja mogoče čutiti drugače, bolj avtentično in prvinsko. To je območje, v katerem se posameznik lahko sprosti v počasnem gibanju in je mozaik nadrealizma, situacijske konfrontacije želenega in neizživetega z realnim, ki meša fikcijo s stvarnostjo.

S predstavo Območje za pešce se je v okviru mednarodne mreže Plesna avtocesta (Dance Roads) Branko Potočan v začetku leta 2004 predstavil v uglednih gledališčih v Evropi in Kanadi: v Cardiffu (Welsh Independent Dance, Chapter Arts Centre, Walles, Velika Britanija); Berlinu (Tanztage Berlin, Sophiensæle, Nemčija); Luksemburgu (Théâtre Danse et Mouvement); Istresu (Théâtre de l'Olivier, Francija);  na Dunaju (dietheater Wien, Avstrija) in v Montrealu (Tangente, Quebec, Kanada).

Branko Potočan
se je leta 1986 pridružil Plesnemu teatru Ljubljana, leta 1990 pa je postal član belgijske skupine Ultima Vez,  ki jo vodi Wim Vandekeybus, ter z njimi sodeloval naslednji dve leti in pol. Leta 1994 je ustanovil svojo skupino Fourklor, s katero je doslej uprizoril dvanajst predstav in nastopil na številnih gostovanjih doma in v tujini. Skupina je prejela nagrado za metafizično fizično gledališko izkušnjo ter za doseganje izvirne skupinske energije na festivalu alternativnih in novih gledališč INFANT 97 . Na mednarodnem gledališkem festivalu MESS 98 v Sarajevu je prejela nagrado žirije. Leta 1996 je Branko Potočan prejel slovensko nagrado "Zlata ptica", za predstavo "Sanjam spomin, a se spominjam sanj". Leta 2005je prejel Zlato paličico za režijo predstave Kekec. Prejel je posebno nagrado režije na festivalu MESS 98 v Sarajevu. Leta 1997 nagrado na festivalu INFANT v Novem Sadu. 2007 je s predstavo Zarjavele Trobente prejel glavno nagrado publike na festivalu Gibanica. Leta 2011 je za predstavo Skozi oči dotika prejel glavno nagrado Oblak strokovne žirije na mednarodnem festivalu PUF v Puli. Branko je tudi član skupine Betontanc.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.