Predstave

"Glej, čez mejo!" je cikel tujih gostovanj oziroma predstavitev projektov iz tujine, ki jo Gledališče Glej izvede tri- do štirikrat na leto in tako domačemu občinstvu in ustvarjalcem predstavi relevantne predstave iz partnerskih in drugih vsebinsko sorodnih gledališč iz tujine. Oktobrski »Glej, čez mejo!« s podnaslovom »Gib« je posvečen fizičnemu gledališču in bo predstavil tri predstave, ki koreninijo predvsem v telesu, ter za povrhu še knjigo o svetovno znanemu gledališkemu magu.

Solo plesna predstava Man-At-Arms raziskuje telo, ki se nenehno poskuša reorganizirati, glede na asemblaž prostora, ki mu prisostvuje in ga uteleša. Sem lahko tvoj vitez na belem konju? Predstava se osredotoča na odnos telesa do dvodimenzionalnosti in vprašanje reprodukcije kot orodja komunikacije. Man-At-Arms temelji na rekonstrukciji avtoričine predstave Rework, premierno uprizorjene  junija 2011, ter predelavi tria When they fight/they fight, ki je bil premierno uprizorjen v gledališču Het Veem v  Amsterdamu aprila 2012. Premiera predstave Man-At-Arms bo del večera SNDO (School for New Dance Development) v plesnem gledališču DeTeaterschool (Amsterdam) 12. oktobra 2012.

Nina Djekić
študira koreografijo na School for New Dance Development v Amsterdamu.  V okviru študija je ustvarila več samostojnih del, poleg tega pa sodeluje z mladim francoskim vizualnim umetnikom in koreografom Simonom Asenciom. Sodelovala je tudi v projektih koreografov kot so Deborah Hay, Benoit Lachambre, Vincent Reibeek. Nina Djekić je letošnja štipendistka programa DanceWEB.

Koreografija in izvedba: Nina Djekić
Premiera: 11. 10. 2012, DeTeaterschool, Amsterdam, Nizozemska

Foto galerija

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.