Predstave

Premiera

4. November 2016 ob 17:00h

Geestenseth, Spodnja Saška, Nemčija

Premiera

8. November 2016 ob 20:00h

Gledališče Glej

Idejna zasnova in koncept: Marko Bratuš, Laura Antončič, Manca Dečman, Edita Đogić, Kaja Savodnik, Nina Žerdin

Režija: Marko Bratuš

Igrajo: Laura Antončič, Manca Dečman, Edita Đogić, Kaja Savodnik, Nina Žerdin

Izvršna producentka: Inga Remeta
Tehnična pomoč: Grega Mohorčič, Martin Lovšin
Fotograf: Sunčan Stone

Produkcija: Gledališče Glej

Najnovejši projekt gledališča za najstnike z najstniki pod delovnim naslovom Where no woman has gone before oziroma po naše Kamor še ni stopila človeška noga, je avtorska predstava, kjer pet deklet občinstvo popelje na duhovito popotovanje po domišljiji.

Predstava, katere osnova so ideje, ki jih prek študijskega procesa prispevajo udeleženke, je nastala na prirejenem principu »potencialne predstave« (© Eva Nina Lampič & Urška Brodar, letošnji Glejevi rezidentki) in se bolj kot z natančno dorečenim odrskim dogajanjem ukvarja z gledalčevo domišljijo.

Predstava je bila premierno prikazana na srečanju pri nemškem partnerju projekta Ustvarjalne Evrope Generacija generaciji Das letzte Kleinod v Geestensethu v Nemčiji med 3. in 6. novembrom 2016, kjer so poleg Glejevih mladenk gostovali tudi mladi iz francoskega Théâtre du Pélican iz Clermont-Ferranda ter koprodukcijska predstava domačinov z mladimi iz nizozemskega gledališča Likeminds iz Amsterdama. To srečanje je bilo tretje v sklopu projekta Generacija generaciji (prvi dve sta bili v Amsterdamu in Clermont-Ferrandu), zaključno srečanje pa bomo maja 2017 izvedli v Gledališču Glej.

Ob mini festivalu bo v Geestensethu je potekala tudi mednarodna konferenca na temo mobilnosti, migracij in potovanj. Temu prilagojena je tudi tema gostujočih predstav.

 

Zanimivost: gledališče Das letzte Kleinod se ukvarja predvsem z dokumentarnim in ambientalnim gledališčem in ima pisarne v prostorih odslužene železniške postaje, oder in pomožne prostore pa kar v železniških vagonih.


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Foto galerija

Kamor še ni stopila človeška noga

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.