Predstave

Premiera

6. November 2016 ob 20:00h

Gledališče Glej

5-dnevna intenzivna delavnica

Opis delavnice:

Gledališka delavnica - igra z larvalnimi maskami je intenzivno izobraževanje na področju gledališke igre in principov igre z maskami.

Udeleženci bodo na začetku delavnice spoznali osnovne prvine fizičnega gledališča, ki črpa iz zapuščine francoskega pedagoga Jacquesa Lecoqua. Gre za osnove fizične igre in igre preko telesa, ki so ključnega pomena za delo in igro z maskami in vključujejo osnove odrske prezence, vaje za artikulacijo in poglobljeno študijo igralskega telesa.

Po osvojenih osnovah bomo delo nadaljevali s spoznavanjem principov za delu z gledališkimi maskami. V tem delu bodo udeleženci spoznali, kako pristopiti k maski, se urili v tem, kdaj in kako maska preko igralca "oživi" in se spoznali z različnimi oblikami mask in kako različne oblike vplivajo na igro.
Sledila bo faza improvizacije, kjer bomo preko različnih odrskih provokacij maske spoznavali v raznolikih gledaliških in dramaturških situacijah ter skozi improvizacije poglabljanli znanje in veščino igre.

Delavnica se bo zaključila s kratko javno predstavitvijo prizorov, ki bodo nastali pri improvizaciji.

Delavnica bo tako sestavljena iz štirih delov:

1. Osnove fizičnega gledališča
2. Osnove igre z gledališkimi maskami
3. Improvizacija
4. Javna predstavitev ob koncu delavnice

Mentorja:

Alenka Marinič je samozaposlena v kulturi in diplomirana filozofinja in zgodovinarka. Leta 2013 je zaključila 3-letno šolanje na mednarodni gledališki šoli Helikos v Firencah. Deluje na področju fizičnega, uličnega in klovnovskega gledališča. Med drugim je tudi članica kolektiva Narobov in klovnesa pri Rdečih noskih.

Justin George Durel je po izobrazbi scenarist - univerzitetno diplomo iz scenaristike je pridobil na univerzi DePaul v Chicagu. Leta 2013 je zakljčil 3-letno izobraževanje na mednarodni šoli Helikos v Firencah. Trenutno živi in ustvarja v Sloveniji. Je vsestranski gledališki ustvarjalec, med drugim tudi klovn pri Rdečih noskih.

 

Datum: 2.11.-6.11.2016
Ure delavnice: 10.00-17.00

Javna predstavitev: 6.11.2016 ob 20.00

Lokacija: Gledališče Glej, Ljubljana

Kotizacija: 120/150 EUR

Delavnice sofinancira Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Prijave na http://www.jskd.si/gledalisce-in-lutke/delavnice_gledalisce/2016_17/larvalna_maska_16.htm.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.