Predstave

Premiera

3. Junij 2016 ob 19:00h

Gledališče Glej

 

Mentor: Vito Weis
Režija: Brina Klampfer
Avtorji besedila: Vanessa Benak Cvijanović, Iztok Jereb, Andraž Jug, Brina Klampfer, Nuša Knez, Raquel de Lima, Lucija Tratnik
Preigravajo: Vanessa Benak Cvijanović, Iztok Jereb, Andraž Jug, Nuša Knez, Raquel de Lima
Glas: Nada Vodušek
Postprodukcija: Društvo KUD Krik
Predstava je nastala v okviru programa Glej, ŠtudenTeater, ki ga soorganizirata JSKD in Gledališče Glej.

 

Avtorski projekt Glej, vitki študent je projekt v katerem so v okviru ŠtudenTeatra sodelovali študentje različnih študijskih smeri. Vstopna točka v improvizacije je bil odziv na novembrsko izdajo časopisa Dnevnik. Hipokrizija medijev oz. mediji kot tisti, ki mislijo namesto nas.

Sami smo plazili čez skale in vode vmesnih svetov. Lisice so se pasle na ovcah. Ovce jejo travo, tako kot krave, da preživijo. Mogočni hribi in pizde od ljudi invazivno skakajoče po ponižnem kamenju. Pitajo in podkupujejo pozornost. Na vsakem koraku gostota korakov odtujenih ljudi, ki strumno ustvarjajo svet. Nasmeški praznine. Hiperaktiven oportunizem. Namenskost. Posplošeno ugajanje in ugodje v plašnicah po zadnji modi.

Preživljati dolg čas.
»Kar je bilo meni všeč, je, da so šli do konca. To je zelo pogumna predstava. Vsak je pokazal kar je mislil v danem trenutku, njegov odnos do življenja, ki ga je v bistvu transformiral na umetniški način. / … / Ta predstava je ludistična, all over the place, z mislijo, mi smo zdaj tukaj in nam ni mar in ravno ta »na gobec zadeva«, se mi zdi super.« (Marko Bratuš, umetniški vodja gledališča Glej, podcast Študenteater 2016))

Foto galerija

StudenTeater, Vitki študent

Video

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.