Predstave

Prevod: Tina Mahkota

Režija: Tomaž Krajnc

Scenografija: Tomaž Krajnc

Kostumografija: Mojca Hvala

Glasba: Leon Firšt

Oblikovalec luči: Vili Pajk

Fotografije: Matic Gabriel

Produkcija: KUD Zarja

_________________________________________________________________________________________

Igralska zasedba:

KATURIANAlen Mastnak

TUPOLSKI - Živko Beškovnik

ARIELŽiga Medvešek

MICHALNejc Jezernik

MAMAPolonca Rošer

OČENiko Korenjak

_________________________________________________________________________________________

Katuriana, pisatelja kratkih zgodb, pripeljejo na policijsko postajo, kjer ga zaslišujeta detektiva Tupolski in Ariel. Ne razume, zakaj so ga z zavezanimi očmi odpeljali od doma in kaj želita detektiva od njega izvedeti. Po dolgem zaslišanju mu pojasnita, da so v mestu našli trupli dveh otrok, ki sta bila umorjena tako kot otroci v njegovih zgodbah, in da eno punčko še iščejo. Katurian je seveda glavni osumljenec, čeprav pove, da o umorih, ki so se zgodili v mestu, ne ve veliko. Enako trdi tudi njegov duševno prizadeti brat Michal, ki sta ga detektiva prav tako pridržala. Kdo je torej kriv in kakšni so bili njegovi motivi?

Blazinec je sodobna drama, ki se dotika precej občutljive in izrazito tabuirane teme o zlorabah in nasilju nad otroki. Pa čeprav je to v ospredju celotne zgodbe, ni nujno, da je hkrati to osrednja tema. Morda gledalca najbolj presune izkoriščanje avtoritete, moč pisane besede, posledice nenormativnih dogodkov v človekovem razvoju … Besedilo tako pokaže marsikateri negativni aspekt sodobne družbe, ki jo navsezadnje sami oblikujemo.

 

Ogled predstave odsvetujemo mlajšim od 15 let!

 

PREMIERA: 5. december 2014

 

PRIZNANJE REGIJSKEGA SELEKTORJA Alenu Mastnaku za vlogo Katuriana, Žigi Medvešku za vlogo Ariela in Polonci Rošer za vlogo mame.

 

Predstava je na 54. Linhartovem srečanju 2015 v Postojni prejela MATIČKA ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO V CELOTIMATIČKA ZA NAJBOLJŠO REŽIJO (Tomaž Krajnc), DVA MATIČKA ZA IGRALSKO STVARITEV (Nejc Jezernik za vlogo Michala in Žiga Medvešek za vlogo Ariela) ter POSEBNO PRIZNANJE (Živko Beškovnik za vlogo Tupolskega).

 

Alen Mastnak je za vlogo Katuriana na mednarodnem festivalu “VIII. Repassage Fest” v Ubu, v Srbiji, prejel priznanje za IGRALCA VEČERA.

 

Nejc Jezrnik je za vlogo Michala na mednarodnem festivalu “VIII. Repassage Fest” v Ubu, v Srbiji, prejel plaketo za NAJBOLJŠO MOŠKO VLOGO FESTIVALA.

Foto galerija

Blazinec

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.