Predstave

Ideja: Snežana Manojlović
Koncept: Snežana Manojlović, Tjaša Črnigoj
Režija: Tjaša Črnigoj
Igrata: Tamara Avguštin, Tines Špik
Oblikovanje svetlobe: Borut Bučinel, Tjaša Črnigoj
Tehnično vodstvo: Borut Bučinel
Izvršna producentka: Anja Pirnat
Produkcija: Gledališče Glej

Projekt je del programa Glej, miniaturke in je bil predstavljen tudi v Glejevem podcastu TOPcast.


Včasih se v življenju znajdemo v situacijah, ki se nam zdijo brezizhodne, usodne, tragične. Nekatere situacije so seveda zares težke; v večini primerov pa lahko prav hitro ugotovimo, da le ni tako hudo – če nanje pogledamo iz drugega zornega kota ...

Miniaturka Črno-belo bo poskus gledališke preobrazbe ene izmed takšnih »tragičnih« zgodb. Ekipa ustvarjalcev se bo osredotočila na ljubezenske zgodbe, ki jih v neštetih odtenkih tako rada pišeta življenje in umetnost, ter izbrala eno izmed njih. Nato se bo lotila analize izbrane zgodbe in raziskala nekaj gledaliških strategij za preigravanje njenih različnih vidikov. Gre za poskus gledališča, ki lahko aktivno vpliva na stališča, doživljanje ter pričakovanja svojega občinstva.

Idejo za projekt je podala Snežana Manojlović, univ. dipl. psihologinja s psihoterapevtsko prakso, ki goji veliko zanimanje za gledališče in raziskovanje njegove transformativne moči. V raziskovalnem gledališkem procesu se ji bodo pridružili režiserka Tjaša Črnigoj ter igralca Tamara Avguštin in Tines Špik.

Proces in uporabljene zgodbe v miniaturki so avtorje prepričale o nadaljevanju njihovega eksperimenta. Ker bi želeli s svojim delom nadaljevati, prosijo za pomoč tudi občinstvo.

"Vabimo vas, da nam pošiljate svoje ljubezenske zgodbe – osebne, od znancev,  literarne… skratka vse tiste, ki so se vas posebej dotaknile. Iz njih bomo črpali inspiracijo in material za naslednja gledališka »eksperimentiranja« in v primeru, da se boste številčno odzvali pa bomo vaše zgodbe natisnili v kakšni enostavni in dostopni obliki.  Pišite nam na naslov glejljubezenskezgodbe@gmail.com. Prosimo vas, da svojo identiteto in in drugih akterjev v zgodbah zabrišete in ste pozorni na to, kako se pod zgodbo podpišete. Tako vas bomo tudi
mi podpisali v GLEJ LJUBEZENSKE  ZGODBE zbirki. Nadaljevanja in sodelovanja se veselimo!"

Foto galerija

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.