Predstave

Miniaturka bolgarskega režiserja Mladena Alexievega in dramaturga Marka Bratuša se bo ukvarjala predvsem s tematiko zavedanja, zavesti in zablod posameznikovega lastnega jaza v odnosu do sebe in svoje okolice.

Mladen Alexiev se je po uspešnem začetku svoje poklicne poti zalotil, da sklepa vedno več kompromisov in da se z vsakim novim projektom po bolgarskih institucijah oddaljuje od razloga, zakaj se je sploh začel ukvarjati z gledališčem. V iskanju odgovorov se je vpisal na magistrski podiplomski študij sodobnega gledališča v Amsterdamu, kjer je ponovno definiral svoj režijski slog in osebni pristop k ustvarjanju. S podobnimi mislimi se tudi pri nas ukvarja marsikateri ustvarjalec, še posebno tisti, ki so razpeti med institucionalno in neodvisno gledališko sceno.

Skozi enotedenski proces bodo ustvarjalci poskušali razgraditi osebnost sodobnega ustvarjalca in poiskati izhodiščne vzroke za nadaljnje ustvarjanje v gledališču. Zakaj ustvarjalci izbirajo gledališko formo kot medij izražanja, kaj ta forma pomeni danes, kdo je ustvarjalec in zakaj naj bi ravno njegov pogled na svet bil tisti, ki ga bo prek predstave predal občinstvu.

Rezultat procesa bo strnjen v kratko miniaturko, ki lahko služi kot osnova za morebitno prihodnjo mednarodno koprodukcijo med Gledališčem Glej in producentom z bolgarske neodvisne scene.

Poleg miniaturke Redekonstrukcija bomo 17. februarja organizirali tudi pogovor z Mladenom Alexievim ter 19. februarja predavanje bolgarskega filozofa Stanimirja Panayatova.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.