Predstave

Premiera

28. Avgust 2015 ob 20:00h

Gledališče Glej

Režiser: Alen Jelen
Nastopajo: Gaber K. Trseglav, Barbara Vidovič, Matjaž Miklič, Igor Velše
Dramaturginja: Saška Rakef
Strokovni sodelavec: Rajko Stupar
Tonska mojstra: Matjaž Miklič, Sonja Strenar
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina
Tonski mojster: Matjaž Miklič
Produkcija: Radio Slovenija, 3. Program
Koprodukcija: Gledališče Glej

Premiera gledališko-radijske igre je bila del programa Arsove noči v stari Ljubljani, ki ga Radio Slovenija 3. program  organiziral v sodelovanju z Gledališčem Glej in Imago Sloveniae.

Čas trajanja: 50'

Kdo komu odreže glavo, ko David vrže kamen v Goljata? Radijsko-gledališka v kateri se spopadeta svobodna gospodarska pobuda in mali človek.

Saša Rakef (1980) je študirala Performance Arts na Central School of Speech and Drama, London, UK. V nadaljevanju se je izobraževala v okviru gledaliških laboratorijev in seminarjev v Sloveniji, Bosni, Srbiji, Finski in Italiji (Alternativna akademija, Mostar, DAH centrom za pozorišna istraživanja, Beograd, ECS Theatrelaboratory, Tenhola, AzTheatre in New Opera Hero, London, itd.). Njene drame so bile predstavljene na festivalih (The Camden Fringe Festival, Roundhouse, London, UK, 2009; Festival Patos(off)iranje, Srbija, 2008; The Accidental Festival, London, UK, 2007; Interplay Europe, Liechtenstein , 2006; European Dreams Festival, NY, 2006; Teden Slovenske drame, 2007) in objavljene v revijah Dialogi, Mentor in Sodobnost. Njena drama Dom je bila 2006/07 nominirana za Grumovo nagrado in premierno uprizorjena v Prešernovom gledališču Kranj. Sašine nedavne režije vključujejo No Pass (The Space, London), Medeja Blossoming (Kulturni center Smederevo, Srbija), Poletje s klovnom (Klub Gajo, Ljubljana & Loški oder, Škofja Loka), Product Medea 4.0 (The Cock Tavern Theatre & Roundhouse, London), Lepo je biti riba dokler nisi na trnku (Kreatorij DIC, Ljubljana). Za predstavo Medeja Blossoming je Saša prejela Veliko nagrado Branislav B. Cubrilovic za najboljso predstavo na 4. Multimedijskem mednarodnem festivalu Patos(off)iranje, Srbija. Saša ustvarja tudi za otroke. V so-avtorstvu z Dragico Potočnjak, je napisala radijsko igro Rdeča nogavička, ki je bila predvajana na RTV Slovenija; v so-avtorstvu z Zoranom Rajšičem pa otroško igro Vodni bik, ki je izšla v gledališki reviji TmačaArt, BiH in bila uprizorjena v gledališču Krsmanac, Beograd, Srbija. Saša je soustanoviteljica mednarodnega umetniškega kolektiva Marvelous World Wide, soustanovitelj nEEd Circuit New Writing Platform v Londonu in iniciatorka mednarodnega interdisciplinarnega raziskovalnega projekta Mit kot usoda. Z režiserjem Alenom Jelenom je sodelovala pri radijski igri Ženska bomba hrvaške avtorice Ivane Sajko in nadaljevanki Desetka Cvetke Bevc. Saška Rakef nadaljuje študij režije na ljubljanski AGRFT in deluje v Uredništvu za kulturo Radia Slovenija.

Alen Jelen, gledališki in radijski režiser, je rojen v Mariboru. Po končani srednji šoli se je vpisal leta 1991 na AGRFT in diplomiral iz dramaturgije. Leta 2008 je diplomiral še iz gledališke in radijske režije pri prof. Dušanu Mlakarju. Od leta 2000 umetniško vodi ŠKUC gledališče. Zaposlen je na RTV Slovenija kot režiser v Uredništvu igranega programa Radia Slovenija. Alen Jelen je tajnik Združenja dramskih umetnikov Slovenije in umetniški vodja ŠKUC gledališča. Leta 2013 je izdal knjigo Nočni pogovori, Igralci v etru (Knjižnica MGL). Zaposlen je kot režiser v Uredništvu igranega programa Radia Slovenija. Radijski igri Ženska bomba in Stvari, ki jih je treba narediti pred smrtjo sta bili v najožjem finalnem izboru na mednarodnem festivalu Prix Italia in uvrščeni med tri najboljše. Radijska igra Hilda v Jelenovi režiji pa je letos osvojila prvo nagrado na festivalu v angleškem Herne Bayu. Režiser Alen Jelen sodeluje z režijami v Prešernovem gledališču Kranj, Mestnem gledališču ljubljanskem, SSG Trstj in je pred leti režiral tudi v Gledališču Glej.

Foto galerija

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.