Predstave

Režiserka: Irena Glonar
Nastopajo: Zvone Hribar, Patricija Sekelj, Katja Pehlič, Sabina Kogovšek, Uroš Smolej, Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Silva Čušin, Saša Mihelčič
Tonski mojster: Matjaž Miklič
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina
Besedilo uvodnega songa: Milan Dekleva
Uglasbitev songa: Aldo Kumar
Trenerka psov Zaca in Wisha: Lea Anžur 
Produkcija: Radio Slovenija, 3. Program

Radijska igra za otroke z animacijo je del programa Arsove noči v Stari Ljubljani, ki ga Radio Slovenija, 3. Program organizira v sodelovanju z Gledališčem Glej in Imago Sloveniae.

Radijska igra za otroke Hektor in ribja usoda je prva iz niza sedmih zgodb o psu Hektorju, ki je nastala po knjižni predlogi pisatelja Dima Zupana. V njih labradorec Hektor v prvoosebni pripovedi opisuje svoje življenje od skotitve do smrti. V prvem delu spremljamo njegov prihod v družino in doživljanje vsega novega. Zgodbe so prežete z ironijo in humorjem, ki ga ustvarja razlika med pasjim pogledom na svet in življenjem človeške vrste. Dim Zupan je za Zgodbe nekega Hektorja prejel najvišji nagradi za mladinsko literaturo: Desetnica (2010) in Večernica (2012). Besedila je za radio priredila Irena Glonar, ki je hkrati tudi režiserka nadaljevanke. Novembra 2014 je na mednarodnem festivalu radijskih iger za otroke in mladostnike v Bratislavi Hektor prejel nagrado Prix Ex Aequo kot najboljša radijska igra za otroke. Radijsko igro za otroke bosta v Gleju skupaj z najmlajšimi poslušala tudi kužka Zac in Wish in pod vodstvom trenerke Leje Anžur pokazala kaj vse sta se naučila v pasji šoli.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.