Predstave

Avtorica: Katarina Stegnar
Izvajalki: Katarina Stegnar & Katarina Stegnar
Dramaturgija: Andreja Kopač
Oblikovanje svetlobe: Igor Remeta
Producentka: Maja Vižin
Produkcija: Bunker

Katarina Stegnar je igralka, plesalka in performerka, tudi avtorica. Je članica kolektivov Betontanc, Via Negativa in Beton Ltd. Spekter njenega ustvarjanja je izjemno širok, iz svojega temeljnega polja delovanja – gledališča – svoje delo razpenja vse od kuriranja do igranja v filmih.

Mreža Imagine 2020 – Arts and Climate Change, ki podpira umetniško raziskovanje vzrokov in posledic podnebnih sprememb, ji je ponudila produkcijo predstave. Tema je manifest sprememb – načrt za ekonomski model, ki ga kot vizijo bolj vzdržne in enakopravne družbe ponuja New Economics Foundation, The Great Transition. Stegnarjeva v predstavi hodi po robu tesnobe, ki jo doživljamo v zvezi z vsemi sistemskimi napakami sveta: vemo, da drvimo v prepad, a ne storimo ničesar. Igra dvojno igro, preigrava naše lastne pozicije; želimo si sprememb, ampak koliko smo pripravljeni plačati zanje? Vemo, da je treba začeti s spremembami, vendar se sprašujemo, ali smo ravno mi tisti, ki moramo storiti prvi korak. In meja med tema dvema pozicijama je ironična distanca. Lecture performance v najboljši izdaji, kjer med posredovanimi informacijami in performansom sledimo razpletu dvoboja med Katarino in Katarino.

Projekt je nastal v koprodukciji med mrežo Imagine 2020 – Art and Climate Change in zavodom Bunker v sodelovanju z New Economics Foundation. Projekt je podprla Evropska unija v okviru programa Kultura.

Predstava je v slovenščini z angleškimi nadnapisi.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.