Predstave

V okviru cikla Glej, čez mejo: Katalonija.


Režija: Tomàs Aragay
Dramaturga: Tomàs Aragay in Sofía Asencio
Nastopata: Sofia Asencio in Nilo Gallego
Scena in luč: CUBE
Zvočna podoba: Nilo Gallego
Menedžment in oblikovanje produkcije: Sonia Isaart, Elena de la Vara
Asistent produkcije: Ariadne Cisquella
Distribucija: Iva Horvat


Producenti: Teatre Lliure, Societat Doctor Alonso in EADC
V sodelovanju z: Nau Coclea, Centre Cultural La Merce de Girona i lAjuntament de Pontos
Zahvala: Segi Faustino
Podpornika: Oddelek za kulturo Vlade Katalonije (EADC) in INAEM – Ministrstvo za kulturo

V Ljubljano se vrača skupina Societat Doctor Alonso, mednarodno uveljavljena in večkrat nagrajena gledališka skupina, katere ustanovitelja sta režiser Tomás Aragay ter plesalka in dramaturginja Sofia Asencio. Njihova značilnost je, da vsako predstavo snujejo iz točke nič in tako vsakič znova redefinirajo lastni izrazni jezik. V predstavah mešajo različne performativne zvrsti, scenske forme in ustvarjalce ter pri tem razvijajo edinstven način odrske prezence. Predstavili se bodo s predstavo Volumen II, s katero že štiri leta gostujejo po svetu.

--


Predstava Volumen II je predstava o plesalki in glasbeniku oz. didžeju. Predstava s poezijo patetike inscenira plesišče z didžejem in plesalko, ki želi pred občinstvom podoživeti svojo željo po plesu. S plesom na glasbo, ki jo vrti didžej, podoživlja neposreden in starodaven odnos med glasbo in telesom. Didžejeva naloga je, da improvizira z jeziki in glasbo. S plesalko mora komunicirati z glasbo na kar se da jasen način – tako, da jo spravi v ples. Predstava s pretirano patetičnostjo občinstvo izziva, da se vpraša po svojih zmožnostih sprejemanja patosa kot stvarnosti in lastnosti človeka.


La Societat Doctor Alonso (SDA) vodita gledališki režiser Tomás Aragay ter plesalka in dramaturginja Sofia Asencio. Ustvarjalca se vsake predstave lotita iz ničelnega izhodišča z namenom, da si s tem omogočita svobodno polje izbire umetniškega jezika. Njuna dela zaznamuje prepletanje gledaliških žanrskih kodov in vključevanje številnih, tako amaterskih kot poklicnih igralcev. Nemalokrat pa so v njunih delih igralci tudi gledalci. Včasih trio, znan pod imenom General Elèctrica, je leta 1999 s svojo predstavo Night v Stari elektrarni otrovirili festival Mladi levi, leta 2001 pa sta v okviru festivala kot duo La Societat Doctor Alonso (SDA) vodila gledališko delavnico.


sreda / 21. 12. / ob 21:00

Predstavi bo sledil pogovor z avtorji predstave Volumen II, ki ga bo moderiral Marko Bulc, gledališki režiser in umetniški vodja Gledališča Glej.

Foto galerija

Video

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.