Predstave

Premiera

23. December 2011 ob 20:00h

Gledališče Glej

Miniaturka v okviru projekta Človek človeku žival

Soustvarjalci:  Eva Avbelj,  Izidor Gavez, Tereza Gregorič, Aleksandra Klemenc, Ana Kolar, Tina Koščak, Metka Pajer, Petra Pance, Luka Plečnik,  Gregor Podričnik, Sanja Prejac, Marko Rakol.
Mentorici: Urša Adamič, Barbara Polajnar
Produkcija: Gledališče Glej, Globalna Sofa in Društvo kulturologov Kult.co
Premiera: 23. december 2011, Gledališče Glej

Raziskava na temo »kaj nam lahko svet okoli nas ponudi performativnega?« nas pelje v eksperiment, kjer se morajo soustvarjalci miniaturke-predstave soočiti sami s sabo in uporabiti svoja čustva in telo, da bi podali svoj komentar na sodobnega človeka/žival. Kako sestaviti besedilo za prizore, ki bodo intimni in hkrati ne razkrili preveč? So soustvarjalci pripravljeni glasno brati svoje misli? Skozi različne prizore bodo preigravali medčloveške odnose, se spraševali, kaj je na njih živalskega, kako človeške so lahko živali in kdo danes koga opazuje.

V bistvu ne gre za to, da se ne želim spoznati. Gre za to, da se ne prepoznam. Se redno umivam in, ko me zanese s hrano, rad potelovadim in pazim na fizične zmogljivosti. Ne maram načel. Najbolj me razbesnijo teorije, po katerih bi bilo mogoče bolje živeti ali pa si življenje bolje razložiti. Jaz ... zakomplicirano je.

Miniaturka-predstava je nastala kot izdelek gledališke delavnice v okviru projekta Človek človeku žival, ki ga organizira Društvo kulturologov Kult.co. Delavnica je potekala po metodah Gledališča zatiranih (Theatre of the Oppressed). Gledališče Glej jo je uvrstilo v sklop Glejevih Miniaturk.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.