Drugi dogodki

Novo v Gleju! Intimni glasbeni nastopi v preddverju za glasbene sladokusce! Glej, koncert je cikel, ki predstavlja glasbenike, ki ustvarjajo glasbo za gledališče. Glej, koncert ni cikel koncertov gledališke glasbe. Glej, koncert je serija avtorskih glasbenih večerov. Cikel bo z DJ nastopom in live actom otvoril avtor glasbe gledališko-plesne predstave Mesnica, Miha Blažič - N'toko.


O Mihi Blažiču - N'toku

Po petih letih ustvarjalnega premora ter začasni samoukinitvi se N'Toko znova vrača na slovenske odre. 4. novembra 2010 je izdal svoj tretji solistični album v slovenskem jeziku, ki nosi naslov ªParada ljubezni'. Če je ölo pri prvem albumu za odkrito spogledovanje z alternativnim hiphopom, pri drugem pa za neklasično bendovsko obliko hiphopa, je tretji ploöček öe najbolj klasičen. N'Tokova največja kvaliteta so, kot vedno, izredno močna besedila, ki jim večni svetovni popotnik dodaja lastna videnja globalne okolice. "Parada ljubezni" je skoraj v celoti njegovo delo, saj je za vsa besedila, vokale in podlage (razen ene), poskrbel N'toko sam.

Novomeöčan Miha Blaûič alias N'Toko velja za tehnično najbolj izpopolnjenega slovenskega raperja. Svojo kariero je začel kot vokalist uspeönega funky-jazz-rap kolektiva Moveknowledgement, kasneje se je začel udeleûevati tudi raznih improvizacijskih freestyle tekmovanj, ki so mu dvakrat prinesla naslov drûavnega prvaka.

S prvencem, ªCesarjeva nova podoba', si je med rapersko in ostalo, predvsem alternativno publiko, pridobil kultni status glasbenika, ki nadgrajuje tipično rapersko formo.


http://www.ntoko.si/ZigZig
.mp3

http://www.myspace.com/ntoko


Vstop prost!

Video

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.