Drugi dogodki

Okrogla miza z avtorjem bo poskušala novo izdano delo umestiti v odnos do že obstoječih tekstov in misli o dolgu - družbenemu odnosu z dolgo in aktualno zgodovino. Skupaj z občinstvom in povabljenimi gosti bomo reflektirali novo obliko subjektivitete - zadolženega človeka in njegov politični potencial. Vabljeni na prvo kritično branje knjige Proizvajanje zadolženega človeka.

Maurizio Lazzarato v Proizvajanju zadolženega človeka pokaže, da dolg še zdaleč ni grožnja za kapitalistično ekonomijo, ampak se umešča v samo jedro neoliberalnega projekta. To je tudi varnostna tehnika vladanja individualnim in kolektivnim subjektivitetam in nadzora nad njimi, ki se trudi omejiti negotovost časa in obnašanj vladanih.

Maurizio Lazzarato (rojen 1955) je italijanski sociolog, filozof in aktivist, ki se je po študiju na Univerzi v Padovi konec sedemdesetih let zaradi pripadnosti gibanju »Autonomia Operaia« preselil v Pariz, kjer sedaj živi in dela kot neodvisni raziskovalec. Proizvajanje zadolženega človeka je prvi knjižni prevod tega avtorja v slovenščini, izšel pa je manj kot leto dni po izidu izvirnika.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.