Drugi dogodki

Glej, koncert predstavlja uglasbljeno poezijo iz nove zbirke "Stare pesmi" Jureta Novaka.

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt spoja govorjene besede (spoken word) in žanrsko raznolike glasbe. Je poskus dopolnjevanja vsebin Novakove poezije prek interpretacije in uglasbljevanja in poskus približevanja poezije raznorodnim publikam. Natriletno kolobarjenje s praho je rokenrol občanov srednjih let in pank za salonske leve.

Kolobari vse od leta 2011.

Nastopata: Jure Novak in Uroš Buh 
Pokušina na: spraho.bandcamp.com
Jure Novak (1980-) je gledališki režiser, performer, avtor in prevajalec. Prejšnjo pesniško zbirko je izdal pred desetimi leti, vmes našteje nekaj revijalnih objav, doma in v tujini. Živi in dela v Ljubljani.

O zbirki Stare pesmi: »[...]živimo v svetu, v katerem ni (več) gospodarja, v katerem ni nič resnično in je vse dovoljeno, ampak kaj je pravzaprav to »vse«, ki je dovoljeno, ko pa Novakov Šef nonšalantno postane vsak dotik in vsak pogled in vsak zase. S Šefom je vsak zase, odrezan, atomiziran, z njim je sleherni prehod k dejanju nemogoč, z njim zlovešče racamo v jutri, z njim je vsak star, z njim so pesmi Stare pesmi, z njim je vsak dan nedan. To je njegov dnevnik.

Uroš Buh o sebi zapiše: »Sem vsestranski osebek, ki svoje strasti meša s kreativnim udejanjanjem na glasbenem, pisanobesednem, likovnem in obče kulturnem področju, pri čemer sem nadvse hvaležen, da imam možnost soustvarjati z dobrimi, iskrivimi in življenja-s prefinjeno žlico-zajemajočimi ljudmi. Od tod tudi impulz in reakcija v Natriletno kolobarjenje s praho.«

Foto galerija

Video

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.