Drugi dogodki

Po napornem letu izsiljevanja in odtujevanja  sredstev si bo t.i. kulturna elita oddahnila in se zasluženo nagradila za izkazan trud. Avantgardno zabavo bo t.i. elita (poleg Šiške tudi Glej in Mladina) odprla tudi za radovedne davkoplačevalce. Za predjed bo 30 let Mladininega Rolanja po sceni, za glavno jed pa ponujamo blišč in glamur skupine Ebony Bones, milozvočni DJ set in brezmejno pester spremljevalni program.

EBONY BONES

Iz starlete v soap operi se je britanska pevka in producentka karibskega rodu prelevila v eno najbolj
ekscentričnih pojav otoške glasbene scene, ki meddrugimi sodeluje tudi z Yoko Ono in v projektu
Africa Express Damona Albarna. Že kot dekletce se je ob očetovi glasbeni stojnici Ebony Thomas navduševala nad produkcijami Briana Ena, Nilea Rodgersa, Butcha Viga, zvedava ušesa pa so jo postopoma navlekla na vse najboljše iz vseh koncev - PiL, Fela Kuti, Public Enemy, Siouxsie Sioux, Gang Of Four, Grace Jones, Missy Elliot so samo
nakatera od imen, katerih vpliv je v njenem ustvarjanju očiten.

Naveličana žajfaste scene, je Ebony postala Bones, svojo prepolno malho glasbenih vplivov in idej pa je treščila ob koncertni oder in ven je zletela naspidirana punky-disko mešanica neubranljivih ritmov, odsekanih kitarskih rifov in evforičnih vokalov, ki vzklikajo obešenjaška besedila in sarkastične fore.

In spoznanje, da je Ms. Bones še vedno zamolčana skrivnost, namesto da bi krojila vrh glasbene scene, je še en dokaz, da je človeštvo v krizi. To krivico bomo popravili na našem avantgardnem žuru.

Vstopnina: 10 EUR za radovedno ljudstvo, 0 EUR za vabljeno elito.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.