Drugi dogodki

V Gleju bo 23. in 24. novembra med 9h in 16h potekala delavnica oblikovanja zvoka pod vodstvom mentorja Braneta Zormana. 

Rok za prijavo je 18. november 2013, prijavi je potrebno priložiti kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj. Po prejemu prijavnice vam bodo posredovali račun in položnico. Izpolnjeno priloženo prijavnico pošljite najkasneje do zgoraj navedenega datuma prijavljenega sklopa na e-naslov:franci.cotman@jskd.si ali na naslov: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana. 

Cena delavnice je 60 EUR.


Oblikovanje zvoka je umetnost prostorskega in časovnega oblikovanja zvočne podobe predstave. Na praktični delavnici se bodo udeleženci seznanili z zakonitostmi oblikovanja zvoka - vse od praktične tehnične postavitve zvočne opreme v prostoru, do oblikovanja in uporabe zvoka znotraj gledališke predstave na odru. Delavnica bo zajemala tako praktične kot teoretične vidike oblikovanja zvoka.

Vsebina in cilji:

Udeleženci bodo spoznali osnovne komponente tehnične opreme in njihovo pravilno uporabo. Seznanili se bodo z osnovami montaže in obdelave zvoka. Preko konkretnega prizora se bodo pogovarjali o dramaturgiji zvoka (glasbe) v predstavi in kako le-ta vpliva na gradnjo atmosfere gledališkega dogodka. Oblikovanje zvočne podobe predstave bomo definirali ne zgolj kot »tehnično« dopolnitev predstave ali drugega odrskega dogodka, temveč  preko iskanja zgodbe zvoka kot popolnoma samostojen, enakovreden in nujno potreben gradnik vsake uprizoritve.

O mentorju: 

Brane Zorman je eden najbolj znanih slovenskih avtorjev oblikovanja zvoka za gledališče,  film in video ter glasbe na nosilcih zvoka. Kot avtor glasbe ali oblikovalec zvoka je od leta 1987 sodeloval pri preko 70 gledaliških, filmskih ali intermedijskih projektih v Sloveniji in tujini. Izdal je tudi 9 glasbenih albumov avtorske glasbe ali soundtrackov različnih projektov. Je prejemnik številnih domačih in mednarodnih nagrad za glasbene stvaritve.

Gledališče Glej

 

Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana

+386 1 421 9240
info@glej.si

Rezervacije:
rezervacije@glej.si

Če želite biti obveščeni o dogajanju v Gledališču Glej,
se prijavite na Glejevo e-poštno listo.

E-pošta:

© Gledališče Glej, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Oblikovanje: EE | Izvedba: GOOJA d.o.o.